Jelke over haar zelf

Ik ben geboren in de winter van 1978 en opgegroeid in Heemstede. Mijn muzikale opleiding heb ik genoten aan de jazz-afdeling van het Haags Conservatorium. Daar studeerde ik piano, zang en specialiseerde me uiteindelijk middels een masterstudie op het gebied van compositie

Wapenfeiten

Docenten die me opgeleid en geinspireerd hebben zijn Marcel Baudet, Tilmar Junius, Anette von Eichel, Fay Claassen, Rob van Bavel, Ineke Heijliger, Mark Murphy, Deborah Brown, Peter Nieuwerf, Bert van den Brink en Roderik de Man.

Van denken naar voelen naar zijn

Voorafgaand aan deze muzikale opleiding studeerde ik eerst een drietal jaren Geneeskunde met bijvakken Psychologie in Leiden. Ik liep in deze studies al snel vast en voelde weinig bezieling. Door te gaan musiceren werd mijn creativiteit verder aangewakkerd. Later volgde ik nog de 4 jarige opleiding Intuitieve Ontwikkeling, een vooropleiding Stembevrijding en in 2018 ben ik begonnen als Rebalancer in Opleiding. Ik zal dan ook op termijn mijn werkzaamheden als musicus gaan combineren met het voeren van een eigen Praktijk om mensen te ondersteunen en te begeleiden in hun persoonlijk proces

Liefde voor theater

Van een grote internationale theatershow tot intieme muzikale vertellingen, van zakelijk congres tot schrijven van filmmuziek. Ik hou van variatie, improvisatie en creatie. Voor elke opdracht maak ik iets passends op maat. En ik werk daarbij geregeld samen met gedreven, creatieve vakmensen (musici, acteurs, schrijvers, dagvoorzitters)
De jazz en vooral het theater blijven mijn grote liefdes, vanwege hun grote ruimte voor de improvisatie, het ‘aanvoelen’.

Persoonlijke ontwikkeling

Met mijn muziek creer ik ook een bedding en veilige setting die uitnodigt om je eigen verlangens en drijfveren te onderzoeken. Ik gebruik vervolgens zelfonderzoek, stembevrijding, lichaamswerk en geleide meditatie om mensen te ondersteunen  en begeleiden in hun persoonlijk proces.

© Copyright - Jelke Smit