Jelke en Muziek

sensitieve improvisatie
Het gevoel hoorbaar maken. Dat doe ik in mijn muziek met kleurrijk en contrastrijk pianospel en met een warme stem.
Energiek of ingetogen, sturend op de ruimte en het publiek.
Rijzende Rivier
(iov Ruben Smit productions)

Miniatuurproducties

Muziekproductie
Miniatuurproducties is een productiehuis voor muziek en theater. Daarvoor componeer en arrangeer  ik muziek voor oa: (Muziek)-Theatervoorstellingen – Muzikale vertellingen – Educatie Projecten – Tekstdichters – MultiMedia

Sfeervolle pareltjes
Miniatuurproducties maakt sfeervolle pareltjes. Uit het jazz-idioom. Of klein-kunstig: soms rijkelijk versierd, dan weer sober en eenvoudig. Zoals het een ‘miniatuurtje’ betaamt… trefzeker, precies en met aandacht vormgegeven.

Een greep uit recente Producties
2018 – Geniet ervan! Theatertournee 2018/19 ism Marjan Berk
2017 – Ze Dekte de tafel – muzikale vertelling voor Mantelzorgers ism De Lichte Kwelling Theaterproducties
2016 – Nooit te Oud (to be Happy) – Theatertournee ism Marjan Berk en Jan Elbertse

Events met band

Move Over – The Friday Groove
Voor speciale evenementen waarin sfeer, dynamiek, feestelijkheid en vooral maatwerk belangrijk is denken we graag in een vroeg stadium met evenementenbureau’s en de klant mee hoe we met onze muziek de ultieme verbinding tussen publiek en het evenement kunnen maken.
Move Over is bekend als dé huisband van BNR’s The Friday Move, het radioprogramma waar we met deze 4koppige band jarenlang alle live-events naar een muzikaal hoogtepunt brachten.

met: Kai von Rosenberg (gitaar), Rico de Jeer (bas), Joost Kesselaar (drums), Jelke Smit (toetsen)
prijs: vanaf €1200 ex 9% btw, (backline)techniek en reiskosten.

 Creatief dagvoorzitterschap

Dé glimlach op het congres
Organiseer je een congres, symposium, een evenement of bijzondere bijeenkomst? Weet je daar inhoudelijk wel vorm aan te geven, maar zoek je een ludieke en waardevolle manier om het thema van de dag ook ‘uithoudelijk’ over te brengen? Kies dan voor het Creatieve Dagvoorzitterschap waarin de Uithoudelijke & Muzikale Dagvoorzitter  inhoud en beleving met elkaar verbinden.  Wij zorgen voor een veilige setting voor zowel sprekers als publiek. Eentje die ontwapent, opent en verbindt, zodat iedereen zich uiteindelijk deelgenoot voelt en mede vormgever van de dag. En dan aan het eind van de dag geinspireerd, energiek, aangeraakt, fris en glimlachend naar huis gaat!!
We zetten de sfeer neer met het ’muzikaal binnenspelen’ van het publiek, een interactieve opwarming, het muzikaal verbinden en (tijd)bewaken van verschillende onderdelen van de bijeenkomst, after-lunch energizers en het afsluiten van de dag met een geïmproviseerd lied of mini-musical…

Ik werk graag samen met Marihuela Belt (Maranza), Ton Haas (Piranha), Toos Ligtenberg (De Lichte Kwelling), Margreet Ridder  en Ad-Just Bouwman (To Ad-Just).

Muzikale vertellingen

Publiek betoveren met muziek en met verhalen
Dat kan overal: in een theater, op school, in een yurt, buiten in de tuin, als aftrap van een symposium, in een verzorgingshuis,  of tijdens privefeest  thuis in de huiskamer. Samen met Toos Ligtenberg en Fons Boer speel ik onderstaande muzikale vertellingen en maken we geregeld (ook op aanvraag!) nieuwe thematische voorstellingen. Zonder opsmuk, kostuums of decor, slechts met een piano en een stoel. Hieronder een greep uit onze muzikale vertellingen.
Tot groepen van 100personen verzorgen we onze eigen geluidstechniek.

"Er was een broer en een broer...."

Thema’s: griekse mythologie, wraak, broedertwist, afwijzing, trouw en ontrouw

Een opwindende kennismaking met de onsterfelijke goden van de Olympus.
Ares en Hephaistos, zonen van de god Zeus, verschilen van elkaar zoals het licht en de duisternis. Hephaistos, lelijk als de nacht, kan met zijn handen schoonheid makenuit het niets en Ares, schitterend van voorkomen, vernietigt naar hartelust alles dat mooi en geliefd is.

Verhaal, tekst, tekeningen en zang: Fons Boer. Muziek, piano, zang: Jelke Smit
duur: 45minuten (ook als Schoolvoorstelling te boeken PO groep 7/8, VO klas 1,2,3)
prijs: € 795,00 ex 6% btw, 2 voorstellingen € 1095,00 ex 6% btw en reiskosten vanuit Weesp

"Ze dekte de tafel...."

Thema’s: mantelzorgen, dementie, eenzaamheid. Dag van de Mantelzorg

Klaartje zorgt voor haar man Gijsbert, die lijdt aan dementie. De dagen glijden aan hen voorbij als een sliert van steeds dezelfde gebeurtenissen. Totdat een griezelige, myserieuze bezoeker Klaartje helpt herinneren aan de dingen waar ze vroeger zo blij van werd.

Verhaal, tekst, zang: Toos Ligtenberg. Liedjes, piano, zang: Jelke Smit
duur: 35-60min (ook icm interactief theater te boeken)
prijs: € 750,00 ex 6% btw en reiskosten

"Duizend Tinten Wit"

Thema’s: Herinnerd willen worden, liefde, angst.

Muzikale vertelling vol verleiding en betoverende samenzang. Witte vrouw Fenna wordt als baby te vondeling gelegd. Waarom? En waarom zijn Fenna en haar minnaar bang voor witte dingen? Duizend tinten wit borduurt voort op de oeroude sage van de Witte Wieven uit het Achterhoekse Zwiep.

Verhaal, tekst en zang: Toos Ligtenberg. Muziek, piano, zang: Jelke Smit.
duur: 55 minuten
prijs: € 750,00 ex 6% btw en reiskosten

Referenties

“Jelke heeft het talent de energie in een groep mensen te vertalen naar de juiste muzikale ondersteuning.Met als gevolg dat harten makkelijker open gaan en communicatie sneller stroomt.Zij zet de juiste toon en versterkt en verzacht tegelijkertijd de zakelijke inhoud door haar muzikale omlijsting.Van harte aanbevolen” Frank Pronk – directeur Conscious Creation Organisatie Ontwikkeling”

Improvisatielessen en songwriting

Wil je graag improviseren vanachter de piano, met je stem of allebei?
Wil je je eigen composities en liedjes leren schrijven en spelen?
Wil je je vrij voelen met je instrument en met plezier ontspannen leren spelen?
trefwoorden: ervaringsgericht, op maat, spelenderwijs ontdekken.

Individuele begeleiding voor musici (elk niveau) die verlangen naar vrij en onbevangen spelen vanuit hun unieke kwaliteiten.

Prijzen (*excl 21% btw voor leerlingen boven de 21jaar)
50 minuten individueel € 40,00
50 minuten duoles € 50,00
30 minuten individueel € 25,00
30 minuten duoles € 30,00

Lokatie: De Bedding.nu, Achtergracht 10, 1381BN, Weesp.

Workshops en Concerten

Organiseer je een teamdag, evenement of bijeenkomst en ben je op zoek naar een unieke workshop? Kai von Rosenberg en ik nodigen je uit om samen te spelen, te zingen en te bewegen, laten je de schoonheid en ruimte van stilte ervaren en geven jou (en je team) met de ervaringsgerichte oefeningen wellicht nieuwe inzichten…
trefwoorden: zingen, lichaamswerk, stembevrijding, stilte, meditatie, dans, verbindende communicatie
duur: van anderhalf uur tot een dagdeel
groepsgrootte: van 10-50personen
prijs: vanaf € 600 ex btw

De Bedding.nu organiseert ook regelmatig unieke geïmproviseerde huiskamerconcerten. Dat doen we laagdrempelig bij ons thuis voor kleine groepjes tot 12 personen, maar ook op aanvraag op lokatie. Wij zorgen dan voor een piano, gitaar en nemen onze stemmen en onze improvisatieskills mee. We starten met een korte meditatie, een thematische tekst of een gedicht en laten ons vervolgens 3kwartier leiden door de stilte, de ruimte, de klanken en door jullie als mede-beddingmakers.
duur: 1 uur
prijs: €10pp

“Donders bedankt voor de mooie middag! Ik heb er buitengewoon van genoten.
Bewonderenswaardig hoe jullie een spontane, warme en gedragen sfeer wisten te creëren.
Perfect verzorgd met heerlijke hapjes en drankjes in jullie gezellige knusse huisje. Jullie zijn een prachtig stel mensen met een gouden hart.Nogmaals dank, lieve groet Benno “

© Copyright - Jelke Smit